Googles glasögon får "25-tums skärm"

2013-04-16 09:43  
Google Glass filmar, visar video och är uppkopplade till nätet via wifi. Anslutning till mobil görs med Bluetooth. Foto: Google

Nu har Google presenterat de tekniska detaljerna för sina glasögon.

De första personerna av de drygt 4 000 som valts ut för att prova Google Glass får inom kort sina glasögon skriver företaget till testarna i ett e-brev som publicerats av Cnet.

Samtidigt har de första tekniska specifikationerna offentliggjorts.

Bilderna och videorna som projiceras på glasen via ett prisma motsvarar det som visas på en 25 tum stor högupplöst bildskärm på ett avstånd av 2,5 meter. För stillbilder är storleken 5 megapixel medan videorna har upplösningen 720p.

I stället för konventionella hörlurar använder Google Glass så kallade Bone Conduction Transducer där ljudet via vibrationer överförs till innerörat från skallbenet.

För den trådlösa kommunikationen används wifi 802.11b/g och Bluetooth som ska fungera tillsammans med alla mobiler som har denna funktion.

Har man en androidmobil finns även en app som har stöd för gps och e-post.

Lagringskapaciteten är 16 gigabyte på flash varav 12 gigabyte kan utnyttjas av användaren. Men glasögonen kan även synkas med Googles tjänst för molnlagring för den som vill ha tillgång till mer data.

När det gäller batteritid sägs att en uppladdning räcker för en dags "typisk" användning men då kan man inte videofilma allt för mycket.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt