Google testar 5g med drönare

2016-02-01 09:19  
Soldrivna drönare ska kunna ge internet med 40 gånger högre hastighet än 4g. Foto: Google Titan

Google har byggt upp en stor anläggning för att testa höghastighetskommunikation med soldrivna drönare.

I ett hittills hemligt projekt i New Mexico utvecklar Google metoder för att kunna erbjuda internet med hög överföringskapacitet via drönare som drivs av solkraft, skriver The Guardian.

Testerna görs vid Spaceport America som är byggd för Virgin Galactics rymdsatsning där Google installerat radioanläggningar för frekvensen 28 GHz som kan ge hastigheter som är 40 gånger högre än vad 4g erbjuder och kan bli basen för nästa mobilsystem 5g.

Drönarna som Google sägs använda kallas Centaur som är byggda av Googles enhet Titan som bildades efter företagets köp av Titan Aerospace 2014.

Enligt The Guardian heter Googles drönarprojekt Sky Bender som är en del av Google Access där även projektet Loon finns med. En satsning som ska ge internetuppkoppling till främst utvecklingsländer via högtflygande ballonger.

Jan Melin

Mer om: 5G Drönare

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer