Google lanserar<br></br> tidningsbläddrare

2009-09-15 09:20  

I en ny webbtjänst från Google kan man bläddra fram sidor som i en papperstidning. Läsningen går både snabbt och blir mer överskådlig.

Google har nu lanserat en äkta ”nätbläddrare”. Den heter Fast Flip och efterliknar sättet att läsa en vanlig papperstidning.

Satsningen är ett experiment och visar artiklar från 36 olika amerikanska nyhetstidningar och tidskrifter.

Tjänsten öppnas i datorns vanliga webbläsare där man själv kan skräddarsy vilka tidningar som ska visas på öppningssidan.

Ett klick på en önskad artikel öppnar ett bilddokument som är en fullt läsbar kopia av artikelns första sida.

Vill man bläddra vidare till en ny artikel öppnas nästa sida blixtsnabbt, precis som när man vänder blad i en papperstidning.

– Att bläddra fram nyheter på webben går mycket långsammare än i en vanlig tidning. Om det går snabbt kommer man att titta på fler artiklar och fler annonser, och det är vad förlagen vill ha, säger Googles forskare Krishna Barat till New York Times.

När man hittat förstasidan av en artikel man vill läsa leder ett musklick vidare till tidningens och artikelns ordinarie webbplats. Och då är man tillbaka i vanligt webbläsande.

Artiklarna som finns tillgängliga i Fast Flip kan sorteras på många olika sätt. Exempelvis efter tidning, ämnesområde eller popularitet.

Bland de tidningar, tidskrifter och nyhetstjänster som ingår i den nya tjänsten finns Popular Mechanics, Smithsonian, Techcrunch, Technology Reviev, New York Times och Newsweek.

Den nya tjänsten kan även användas i Apples Iphone och mobiler som kör Android.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer