Google Doodles sänker världens produktivitet

2014-05-20 06:54  

Internetjätten Google firar pussellådan Rubiks kubs 40-årsdag med en interaktiv virtuell kub som dyker upp på företagets söktjänst. Tidigare erfarenheter vittnar dock om konsekvenser för världens samlade produktivitet.

Rubiks kub skapades 1974 av den ungerske skulptören och arkitekten Erno Rubik och sökmotorn har för vana att fira olika jubileer med sina Google Doodles. Enligt företagets hemsida har kuben gjorts tillgänglig i hela världen. Det kan ha effekten att många timmar har förlorats för all framtid den 19 maj 2014.

När sökjätten för fyra år sedan skapade en interaktiv version av arkadspelet Pac-Man gjorde det ett rejält avtryck, enligt företaget Rescuetimes blogg.

Enligt företagets uträkning så gick 4,82 miljoner timmar förlorade på grund av den extra tid användare spenderade på sidan. Snittanvändaren stannade då 36 sekunder längre tid än vanligt på sökmotorns hemsida. Många besökare förstod inte att symbolen gick att spela med, trots det beräknar RescueTime att den förlorade produktivitetens kostnad uppgick till runt 120 miljoner dollar (cirka 788 miljoner kronor).

Mer om: Rubiks kub

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer