Populärteknik

Glatt besked för bantande chokladälskare

Med en ny tillverkningsmetod kan chokladens fetthalt sänkas med 20 procent. Foto: All Over Press

Med en elektrisk metod kan fetthalten minskas i choklad.

Publicerad

Choklad kan innehålla över 50 procent fett. Ett skäl är att den smälta chokladen vid tillverkningen då blir tillräckligt lättflytande för att inte slamma igen rören där chokladmassan flyter fram.

Men nu har forskare vid Temple University i Philadelphia i USA utvecklat en elektrisk metod som kan minska fetthalten med upp till 20 procent, skriver universitetet.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här