Genombrott i sökandet efter liv på Mars

2017-09-06 08:39  

TEKNIKSVEPET. Samsung Galaxy Note 8 får fina betyg, testberg i Nordkorea kan kollapsa och genombrott i jakten efter liv på Mars. Här är morgonens tekniknyheter.

Samsungs nya flaggskeppstelefon Samsung Galaxy Note 8 får fina betyg. De första recensionerna har börjat rulla ut och de flesta är positiva. Skärmen, batteritiden och kameran är det experterna gillar mest med den nya enheten. "Årets bästa telefon", hävdar Pc World.

Punggye-ri är sannolikt den platsen där Nordkorea har utfört sina fem senaste kärnvapentester. Testberget i Nordkorea kan nu komma att kollapsa, det hävdar forskare. Skulle så ske vore det förödande då strålning sannolikt skulle spridas i hela regionen, skriver South China Morning Post.

Forskare ser indikationer på att liv någon gång har existerat på Mars, skriver Daily Mail.

Nasas Marslandare Curiosity har hittat grundämnet bor på den röda planetens yta, vilket är en viktig ingrediens för liv, och forskare hävdar att upptäckten är ett enormt framsteg i sökandet efter liv på planeten.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt