Galaxy x – den första böjbara smarta telefonen kan snart vara här

2017-11-22 08:43  

En böjbar smarttelefon, som verkar få namnet Samsung Galaxy x. Snart kan den presenteras.

Vi kanske inte måste vänta så mycket länge till. Samsungs länge beryktade böjbara telefon kan snart vara här.

Den sydkoreanska teknikjätten planerar att presentera den nya telefonen, som väntas få namnet Galaxy x, i januari nästa år, skriver Yahoo news.

Nyheten kommer efter att företagets supportsida visade produkten på sin webbplats. Hemsidan visade ett modellnummer som tidigare har kopplats till just Galaxy x.

Foto: Samsung

Yahoo skriver också att Samsungs chef för mobiltelefonenheten bekräftar att teknikjätten kommer att lansera en böjbar telefon under 2018.

I dagsläget vet vi inte särskilt mycket om hur slutprodukten kommer att se ut. Men en tidigare patentläcka visar hur tekniken fungerar.

Foto: KOREAN PATENT OFFICE

Bilderna från patentansökan visar ett gångjärn i mitten av enheten, vilket gör att telefonen kan vikas ihop. Lite som en klassisk fliptelefon.

Om slutprodukten kommer att se ut som på patentbilderna vet vi inte. Men det här är i alla fall goda nyheter för den som är nyfiken på denna böjbara telefon. Presentationen ligger bara några veckor bort.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer