Frustration i labbet populärt

2011-02-11 14:59  

2 miljoner visningar på You Tube. Det är en större publik än deras vetenskapliga artiklar någonsin kommer att få.

En forskargrupp som studerar Alzheimers sjukdom vid Baylor College of Medicine har gjort en lekfull musikvideo där de parodierar låten Bad romance av Lady Gaga. Videon lades upp på You Tube den 20 januari 2011 och har sedan dess fått över två miljoner visningar. I jämförelse med hur många läsare en vetenskaplig artikel får i genomsnitt har videon gjort storartad succé i forskarsamhället.

I musikvideon skakar sångerskan loss i en klänning gjord av påsar för biologiskt avfall och flankeras av dansare i labbrockar. Texten handlar om alla problem som en doktorand måste tampas med.

Parodin gjordes till en tävling som utlysts på Baylor College of Medicine och bidraget tog hem första pris. I anslutning till videon skriver gruppen att de vill önska alla som har ett “bad project” lycka till och att de hoppas att projektet kommer hamna på rätt köl igen.

Sara Engström

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer