Fri fart för James Bond

2014-01-15 14:39  

Först nu ska James Bonds kollegor i Storbritannien tillåtas bryta hastighetsbegränsningarna på vägarna då de är i fara.

James Bond som är anställd hos den brittiska spionorganisationen MI6 har visserligen en "licence to kill" men får inte bryta mot hastighetsbestämmelserna på de brittiska vägarna.

Men nu ska hans kollegor på MI6 och underrättelsetjänsten MI5 få "license to speed", skriver The Telegraph. Det är den brittiska transportministern Robert Goodwill som vill utöka antalet myndigheter där medarbetarna får bryta mot hastighetsbegränsningarna för att undvika fara.

Men först måste de specialutbildas och ta en kurs i höghastighetskörning innan de får sitt tillstånd.

Just nu är det bara poliser, brandmän och ambulansförare som har förtroendet att själva välja lämplig hastighet.

Vid sidan av de brittiska spionerna ska även fordon som transporterar organ för transplantation, misstänkta bomber och de som används av fjällräddningen förses med tillstånd att bryta mot hastighetsbestämmelserna.

I en undersökning från kommunikationsdepartementet stödde 93 procent av de tillfrågade förslaget om undantag från att lyda hastighetsskyltarna när det gäller att skydda liv och nationens säkerhet.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer