Förvandla ditt foto till ett konstverk

2016-04-22 13:21  

En webbtjänst använder kända konstnärers målningar som mall för att förvandla egna uppladdade bilder till nya konstverk.

Ladda upp en valfri bild till webbtjänsten Deep Art tillsamman med en målning av en favoritkonstnär. Via så kallad "deep learning" tar en algoritm hand om din bild och gör om den till en ny bild som är ”målad” efter manéret i det uppladdade konstverket.

Enligt projektets webbplats som drivs av AI-forskare vid universitetet i Tübingen i Tyskland tar det flera minuter för datorerna att behandla en bild varför väntetiderna är ganska långa innan man får tillbaka sitt konstverk via e-post. Just nu tar det ungefär en vecka innan bilden levereras. Men man kan gå före i kön och få sin målning inom 15 minuter. Men då får man betala två euro per bild.

Bilderna som levereras är lågupplösta med en storlek på omkring 500 x 500 pixlar. Men man kan även köpa sina bilder i större format utskrivna på papper. Exempelvis med måtten 90 x 60 cm som kostar 69 euro. Vill man skriva ut bilden själv kan man få den som en digital fil med upp till 9 miljoner pixlar för 19 euro.

Ny Teknik testade tjänsten med ett foto av statsminister Stefan Löfven tillsamman med bilder av tavlor som målats av konstnärer som Rembrandt, Leonardo da Vinci och Andy Warhol. Se resultatet i bildspelet som illustrerar den här artikeln.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer