Första racerbanan till havs

2016-04-07 12:41  
Racerbanan ombord på Norwegian Joy är byggd i två nivåer och avsedd för gokart. Foto: Norwegian Cruise Line

Kryssningsfartyget Norwegian Joy blir först med att erbjuda sin passagerare en racerbana ombord.

Kryssningsrederierna satsar mer och mer på exklusiva aktiviteter ombord på sina fartyg. Exempelvis klätterväggar, skridskobanor, nöjesfält och avancerade vattenrutchbanor.

Nu höjer Norwegian Cruise Line ribban ytterligare ett snäpp för vad som är möjligt att integreras i ett fartyg. Det är kryssningsskeppet Norwegian Joy som blir först med att erbjuda en racerbana i två nivåer för gokart, skriver rederiet.

Fartyget på 168 000 bruttoton är under byggnad och kölsträcktes den här veckan på varvet Meyer Werft i Tyskland. Det ska vara färdigbyggt 2017 och då segla till Kina som blir basen för kryssningarna.

Enligt rederiet blir deras nya 325 meter långa stolthet med plats för 3 900 passagerare världens mest innovativa och lyxiga fartyg vilket kommer att kosta omkring motsvarande 7,3 miljarder kronor.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer