Första modellen av Hyperloop

2013-08-26 14:03  
För att visa fördelarna med 3d-utskrifter har ett företag byggt en modell av Hyperloop. Foto: White Clouds

Snabbtåget Hyperloop som kan färdas i ljudhastigheten finns nu som en 3d-utskriven modell.

För två veckor sedan presenterade den amerikanska entrepenören Elon Musk konceptet Hyperloop för ett supersnabbt tåg. I en fart nära ljudhastigheten på 1 200 km/h ska det kunna transportera passagerare mellan San Francisco och Los Angeles på 30 minuter.

I ett omfattande dokument beskriver Elon Musk både teknik och en ekonomisk kalkyl för att bygga sin tåganläggning.

Utifrån det har det amerikanska företaget White Clouds byggt en 3d-utskriven modell av Hyperloop.

Företaget har inga planer på att realisera anläggningen i verkligheten. Syftet med modellbygget var att visa hur långt tekniken för 3d-utskrifter har kommit. På 24 timmar kunde fem personer gå från skisserna i Elons Musks dokument till en färdig modell där tre olika typer av 3d-skrivare användes.

- För bara några år sedan hade det varit lika hypotetiskt att designa och bygga en skalmodell på 24 timmar som att bygga Hyperloop i verkligheten, säger designern Krista Davis på företagets sajt.

<iframe width="468" height="264" src="http://www.youtube.com/embed/PceZmSMo3KY?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer