Första filmerna från Gopros drönare

2015-10-29 11:47  
Filmerna som fotograferats från Gopros drönare ska främst visa att bildstabiliseringen fungerar väl. Foto: Gopro

Gopro vill nu visa hur bra bildstabiliseringen är i företagets kommande drönare

Tidigare i år meddelade Gopro att företaget utvecklar en egen drönare för sina kameror.

Nu har de första videosnuttarna fotograferade från en prototyp av den kommande drönaren presenterats, skriver Gopro på sin sajt.

Det företaget främst vill demonstrera är drönarens stabiliseringssystem och poängterar att videon inte stabiliserats i efterhand. Enligt Gopros egen bedömning är bildkvaliteten "incredible" trots att drönaren som burit kameran bara är en prototyp.

När det gäller så kallade actionkameror är Gopro klart marknadsledande. Därför har många tillverkare av drönare försett sina farkoster med specialfästen för just Gopros kameror. En marknad som Gopro nu vill kapitalisera.

Men det kan få negativa konsekvenser för Gopro, skrev Wall Street Journal när planerna på en egen drönare blev kända.

Om företagen som idag tillverkar drönare som anpassats för Gopros kameror kanske de upphör med detta stöd om de får Gopro som konkurrent.

Redan nu har exempelvis marknadsledande drönartillverkaren kinesiska SZ DJI Technology försett sina flygfarkoster med egna kameror.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer