Populärteknik

Forskare har räknat ut det perfekta sättet att bryta spaghetti på mitten

Efter en gedigen arbetsinsats har forskare vid MIT kommit fram till det perfekta sättet att dela spaghettistrån i två delar. Läs och lär.

Publicerad

Vi har väl alla varit där. Kastrullen där du kokat upp pastavattnet är alldeles för liten, och nu står du och försöker dela spaghetti på ett så värdigt sätt som möjligt. Sekunden senare är spisen täckt av pastasplitter.

Men snart är de dagarna förbi. Forskare vid MIT har prövat sig fram till den optimala metoden för att dela pasta på mitten - utan några flisor!

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här