Följ Titanickatastrofen i realtid

2016-04-19 13:50  
Animationen visar allt som hände med Titanic från kollisionen med isberget till det stora fartyget sjönk. Foto: Titanic Honor And Glory

En över två timmar lång videoanimation visar i realtid hela händelseförloppet när Titanic sjönk.

”Titanic: Honor & Glory” är ett datorspel som just nu utvecklas av Four Funnels Entertainment. I det följer man med Titanic ända från jungfruturens start i Southampton 10 april 1912 till kollisionen med isberget som sänker fartyget med 1 500 passagerare kvar ombord.

Som en spin-off av spelprojektet har Four Funnels Entertainment producerat en videoanimation i realtid som startar någon minut innan isberget dyker och slutar med den dramatiska katastrofen där det 270 meter långa fartyget bryts på mitten och snabbt försvinner ner i djupet.

I videon som är två timmar och 40 minuter lång är hela händelseförloppet skildrat med noggranna tidsangivelser för allt från det att orkestern börjar spela till de olika livbåtarnas sjösättning.

Jan Melin

Mer om: Titanic

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer