Flyg helikopter<br></br>i Google Earth

2010-05-21 15:39  

Med en ny simulator kan man använda en helikopter för att flyga runt i världen som Google Earth ser den.

Företaget Planet In Action som tidigare lanserat fartygssimulatorn Ships för Goggle Earth är nu tillbaka med en helikoptersimulator.

Enligt företaget var ”Ships” framför allt en demonstration av hur webbversionen av Google Earth kunde användas. Men ”Helicopters” presenteras som ett komplett simulatorspel.

Första gången man öppnar simulatorn tvingas man genomgå en ganska seg ”utbildning” om hur helikoptern styrs från tangentbordet och med hjälp av musen.

Sedan kan man utföra olika uppdrag. För tillfället finns bara ett sådant som går ut på att erbjuda taxiservice i San Francisco. Senare utlovas bland annat letandet efter försvunna båtar och hjortjakt i Nya Zeeland.

Men man behöver inte utföra uppdrag. Via en sökruta kan man välja vilken plats som helst i världen och utforska den från luften som man själv vill.

När Ny Teknik testade simulatorn i en Mac låste den sig, men i en Windowsmaskin fungerade allt väl.

Helicopters kan inte mäta sig med fristående flygsimulatorer som Microsoft Flight Simulator. Men för att vara en webbaserad helikoptersimulator är den riktigt bra med snabba svarstider på både musrörelser och tangenttryckningar.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer