Flashvideo i Iphone - succé och fiasko

2010-11-04 09:18  
Skyfires app för Iphone blev en kortvarig succé.

Igår släpptes en app som spelar upp flashvideor i Iphone. Men fem timmar efter lanseringen var den ”slutsåld”.

Skyfire är den app som många Iphoneanvändare haft högst upp på önskelistan. För den kan spela upp flashbaserade videor i mobilen.

Appen dök i går upp i Itunes App Store där den såldes för 2,99 dollar. Den blev en jättesuccé och toppade snart försäljningslistan. Men fem timmar efter säljstart var den ”slutsåld” och kunde inte längre laddas ner.

Hur kan en datafil vara slutsåld?

Egentligen var det inte appen i sig som tagit slut på lagret. Det handlar istället om att de servrar som appen är kopplad till blev överbelastade.

För den nya appen fungerar inte självständigt. Ska man vara riktigt noga så spelar den egentligen inte heller upp flashvideor direkt i mobilen. Det har nämligen Applechefen Steve Jobs bestämt. Han vill inte ha någon flash i företagets bärbara produkter då han hävdar att den tekniken är det vanligaste skälet till att en Mac krashar.

För att komma runt detta har Skyfire utvecklat en teknik där flashvideor på webben först strömmas till företagets servrar där de konverteras till HTML5 och sedan skickas till mobilen där appen spelar upp videon.

Men som sagt, Skyfire blev en sådan försäljningssuccé att servrarna och den tillgängliga bandbredden, enligt företaget, inte klarade av att ge en tillräckligt bra videokvalitet.

Skyfire försäkrar emellertid nu i ett pressmeddelande att de jobbar hårt för att öka sin kapacitet och säger att appen inom kort åter ska finnas tillgänglig i App Store.

 

Läs också:

Flashspelaren för Iphone är tillbaka

Ny Teknik testar Skyfire för Iphone – inget att längta efter

Jan Melin

Mer om: Flashminne Flash

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer