Flashspelaren för <br/>Iphone är tillbaka

2010-11-08 08:46  

Appen Skyfire som visar flashvideor i Iphone kan nu åter köpas och laddas ner. Men tills vidare bara av kunder i USA.

Förra veckan lanserades en app som gör att man kan titta på flashvideor i Apples bärbara apparater Iphone, Ipod Touch och Ipad. Den blev en jättesuccé. Men anstormningen till de servrar som levererar tjänsten blev för stor. De klarade inte av att visa videorna i tillräckligt bra kvalitet. Då drog företaget Skyfire tillbaka sin app. Men bara tillfälligtvis. När servrar och nätkapacitet hade uppgraderats skulle appen åter börja säljas. Det är nu gjort och Skyfire finns till salu i Itunes App Store för 2,99 dollar. Men till skillnad mot när den premiärlanserades är det nu bara kunder i USA som kan köpa appen.

Men på företagets webbplats skriver vd:n att även kunder i andra länder snart ska kunna köpa den i takt med att server- och nätkapacitet utökas ännu mer.

Att Skyfire varit efterfrågad visas av att den direkt gick upp i topp på listan över de mest sålda apparna.

Men mottagandet har varit blandat. När detta skrivs finns 1 803 recensioner av Skyfire i App Store. 30 procent av recensenterna ger den högsta betyg medan den får lägsta betyget av 26 procent.

Den vanligaste kritiken är att flashvideor från många olika sajter helt enkelt inte visas.

Då Apples vd Steve Jobs förbjudit flashspelare i företagets bärbara produkter har Skyfire gått en omväg med sin app. När man vill titta på en flashvideo strömmas den till Skyfires servrar där den kodas om till ett nytt format som via appen visas i exempelvis en Iphone.

Det är den hanteringen som gjorde att Skyfire drogs tillbaka och nu, tills vidare, bara säljs till en begränsad kundkrets.

- - - -

Läs också: Ny Teknik testar Skyfire för Iphone – inget att längta efter

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer