Finn fem fel i London

2013-02-26 12:19  

Nu är jakten i gång på att hitta konstigheter i det gigantiska panoramat över London.

Förra veckan publicerade det brittiska telekomföretaget BT världens största panoramabild. Den är 320 gigapixel stor och sammansatt av över 48 000 högupplösta fotografier.

Projektledare var den kända panoramafotografen Jeffrey Martin som tillsammans med två kollegor spenderade fyra månader med att montera ihop panoramat med hjälp av datorprogrammet Kolor Autopano Giga.

"Till slut närmade sig leveransdatum. Det gjorde att jag tvingades lämna ifrån mig bilden med en del felaktigheter som jag gärna hade fixat", skriver Jeffrey Martin på sajten Y Combinator.

Nu är jakten i full gång på att leta upp dessa konstigheter. Fynden rapporteras främst i olika diskussionsforum och i kommentarer till artiklar om Londonpanoramat.

Men faktum är att felen verkar vara ganska få och det är ganska stor rundgång i vad som rapporteras. Några av de vanligaste fynden finns i bildspelet som illustrerar den här texten.

Andra som fingranskat panoramat har hittat kompisar, bekanta och fönster med insyn i den egna lägenheten. Det finns även rapporter om upptäckta marijuanaodlingar och folk som har höns på taket.

BT har även utlyst en pristävling. I panoramat finns företagets tidigare maskot Buzby på tre ställen. Hittar man någon av dem och klickar på figuren öppnas ett tävlingsformulär för den som vill vara med i en utlottning av surfplattor.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer