Fiasko för Apple? Uppges dumpa Iphone x redan i sommar

2018-01-22 14:14  
Om uppgifterna stämmer så har Apples vd Tim Cook en del att fundera på. Dumpas Iphone x till sommaren? Foto: IBL / TT

Enligt en läcka kan Apples flaggskeppstelefon Iphone x gå i graven redan i sommar. Inte ens ett år efter att den lanserades.

Är Iphone x ett stort fiasko för Apple? Kanske, i alla fall om man ser till försäljningssiffror. Enligt en ny rapport framgår det att försäljningen av Iphone x är en besvikelse och att produktionen kan läggas ned så snart som i sommar, skriver AppleInsider. Det skulle betyda att Apple lägger ner en telefonmodell för första gången sedan 2014, då lågpristelefonen Iphone 5c gick i graven. Om Apple faktiskt tar livet av förra årets mest hajpade mobiltelefon så snart, återstår att se.

Enligt Apple-analytikern Ming-Chi Kuo förväntas Apple skeppa runt 18 miljoner Iphone x-telefoner det första kvartalet 2018. När han tittar i spåkulan tror han att det är mer troligt att Iphone x fimpas helt till sommaren snarare än att den säljs som en ”billigare” telefon under hösten.

Vad är det som inte lyfter för flaggskeppet då? Enligt rapporten har Iphone x gått svagt på den kinesiska marknaden. Tydligen upplever man att det finns mer ”användbar” yta i en Iphone 8 plus jämfört med Iphone x. På den senare bryter frontkameran och 3d-sensorn in i toppen av skärmen, vilket tydligen upplevs som irriterande.

Läs mer: Då kan Apple stänga av funktionen som gör gamla Iphones långsamma

Experter tror även att den höga prislappen i kombination med få innovationer har avskräckt många potentiella kunder.

Analytikern tror att efterträdaren till Iphone x blir Iphone x plus. Som skulle kunna rätta till problemet med irriterande och oanvändbar skärmyta.

Viktor Krylmark

Mer om: Iphone X Iphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer