Festliga hemmahacket gör Alexa till talande döskalle

2017-03-14 14:17  
Foto: Library of Congress / Everett Collection /IBL Bildbyrå

Vem har inte någon gång velat göra om den milda digitala assistenten till ett talande kranium? Här är en som gjort slag i saken.

Amazons digitala assistent Alexa styrs med röstkommandon och kan vara behjälplig på diverse olika sätt i vardagen. Dock ser själva apparaten mest ut som en kaffetermos och rösten är ofelbart mild. Mike McGurrin, hobby-robotbyggare, bestämde sig för att ge sin Alexa lite mer... personliga drag.

McGurrins egen version, som går under det Hamlet-relaterade namnet The Yorick Project, är en talande döskalle. Själva talande skallen är en Halloween-prydnad som McGurrin fått av sin fru. Med hjälp av minidatorn Raspberry Pi omvandlas ljudsignalerna till kommandon till skallen att röra sig, nicka och rulla med ögonen. Om du blir sugen på att bygga din egen version har han postat en beskrivning på sin hemsida.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer