Fem prylar som håller värmen

2017-01-28 07:00  

Kalla händer – varmt hjärta, eller i Sanna Percivalls fall snarare lågt blodtryck. Här kommer tips på några saker som kan värma i midvinterkylan.

1. Jag fick en sous vide-stav i julas och har använt den varje dag sedan dess. Nu tittar jag på att köpa en till. Sous Vide är, på riktigt, det bästa som hänt matlagningen sedan elden kom.Matlagning med sous vide sker i en plastpåse som försluts med vakuum och kokas i en exakt temperatur. Efter kokningen steker du köttet, fisken eller grönsakerna för att få den underbara Maillard-reaktionen. Lätt och billigt att använda och perfekt resultat varje gång. Gör vin av vatten.

Pris: 1 800 kronor. Mer info: store.chefsteps.com/

2. Det kanske inte är den snyggaste halsduken, men det kan vara en av de mest hållbara. The Patagonia Nano Puff Scarf har ett vind- och vattentätt Apline Nanopuff-skal och en 100 gram Prima Loft One-stoppning för värmesamling.

Pris: 450 kronor. Mer info: www.patagonia.com

3. För er som ännu inte har fullt i köksskåpen och gillar bröd med bra yta kan detta vara en kul sak. Passar in i  din ugn, och gjutgärnsväggar bakar brödet jämnt och varmt och bevarar fukten för att få en krispig yta. Man kan förstås använda sin gjutjärnsgryta för samma sak.

Pris: 2 000 kronor. Mer info: fourneauoven.com

4. Oavsett om man grillar på vintern eller sommaren så ska grillen vara het. Och då tenderar den att brännas.För att förhindra brännskador kan man använda en Pitt Mitt som är en extra värmeavvisande vante med syntetiska aramidfibrer.

Pris: 200 kronor. Mer info: williams-sonoma.com

5. Jag har aldrig hittat en jacka som är varm nog. Detta är en batteriladdad uppvärmare som passar i vilken jacka som helst. Har fyra olika värmelägen och klarar fem timmar på en laddning. Grymt vid pms också!

Pris: 800 kronor. Mer info: amazon.com

Sanna Percivall

Mer om: Mackapärer

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer