Fem prylar får dig att zzzzova mer

2017-03-02 17:01  

MACKAPÄRER. Att sova är ett underskattat nöje. Följ med Ny Tekniks eget sömnpiller Sanna Percivall på en resa i drömmarnas rike.

1. Tältsäng: Gör om din säng till ett privat rum som stänger ute mygg, ljus och ovälkomna blickar. Fungerar lika bra på YMCA som på vandrarhemmet i Indonesien. Blixtlås på båda sidor och fönster i meshtyg. Finns i olika färger och storlekar, från barn till dubbelsäng.

Pris: 1 500 kronor. Mer info: www.privacypop.com.

2. Molnigt: Att sova som på ett moln är en gammal kliché, men i denna stol kan det faktiskt vara så det känns. Elysium-stolen är ritad och utvecklad av dokotor David Wickett, en brittisk uppfinnare som spenderat tio år med att studera förhållandet mellan hållning och gravitation. Kolfiberskelett, fjädrar och skum gör att tryckavlastningen blir stor. Stolen görs för hand i Cambridge.

Pris: 230 000 kronor. Mer info: www.davidhugh.com.

3. Sovtak: Vi som gillar att sova gör klokt i att inte ta körkort. Få ställen är så -sköna att sova på som passagerar-stolen. Ni andra kanske behöver en Jammock Hammock till bilen? Tänk att, de få dagar i sommar när det är varmt, parkera bilen och sova en stund på taket. Detta är en hammock som monteras enkelt på -taket på din Jeep.

Pris: 1 200 kronor. Mer info: www.jammock.com.

4. Tyst i sovrummet I: Vi som sover bredvid en snarkare vet att det kan vara ganska, eh, frustrerande. Nora smart snark-lösning har en mikrofon som känner av när det snarkas. Då börjar en luftkudde försiktigt röra på kudden så att snarkaren flyttas och luftvägarna öppnas och snarkandet, förhoppningsvis, slutar. Lösningen, som visades upp på CES i januari, kommer med en app som kan hjälpa till att hålla koll på när du snarkar.

Pris: 2 000 kronor. Mer info: www.smartnora.com.

5. Tyst i sovrummet II: Det kan tyckas att jag är lite fixerad av sömn och snarkning. Det kan bli så ibland. Om man är trött på att sova skavfötters med en kudde på huvudet kan man ge en Snore Skipper till sin sängkamrat. Snarkaren stoppar den i örat och apparaten analyserar snarkningarna och minskar dem genom en kombination av ljud och vibrationer.

Pris: Ej klart, släpps i april. Mer info:www.beurer.com.

Sanna Percivall

Mer om: Mackapärer

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer