Facebook lanserar nya interaktiva funktioner

2018-06-20 10:13  
Foto: TT / AP Photo / Eraldo Peres

De som använder Facebook för att skapa och sprida tv-innehåll kommer snart kunna hålla i tävlingar, frågesporter och omröstningar.

Plattformen inför nya funktioner där tittarna ska bli mer delaktiga i videor som skapas både av användare och av företag. Så ska man konkurrera med företag som Youtube och Netflix.

”Vi tror inte att tittande på filmklipp behöver vara passivt och att många typer av traditionella underhållningsformat – från tävlingsprogram till 'reality-tv' till manusbaserat innehåll – kan uppfinnas på nytt med utgångspunkt i gemenskap”, säger Facebook i ett uttalande.

Företaget har redan börjat satsa på originalinnehåll. Ett exempel är ett samarbete med nyhetssajten Buzzfeed, där tittare utmanas att kliva utanför sin så kallade filterbubbla och gissa vad personer tycker i olika sammanhang i sociala medier.

Man har också inlett ett samarbete med bland annat CNN, Fox News, ABC News och Univision för att skapa ett nyhetsprogram.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer