Facebook-haveri gav Telegram 70 miljoner användare

2021-10-06 07:37  
Telegrams medgrundare Pavel Durov hälsar de nya användarna välkomna. Arkivbild. Foto: Tatan Syuflana/AP/TT

Meddelandetjänsten Telegram fick drygt 70 miljoner nya användare på en enda dag till följd av Facebooks omfattande avbrott.

Pavel Durov, medgrundare av chattappen Telegram, skriver på sin Telegramkanal att plattformen "välkomnade över 70 miljoner flyktingar från andra plattformar på en dag", och att Telegram "kommer inte misslyckas när andra gör det".

Populär i Iran

Den brittiskbaserade plattformen är särskilt populär i länder i forna Sovjetunionen och Iran, och används både för privat kommunikation och för att dela information och nyheter.

Läs mer: Här är Facebook gigantiska problem som Zuckerberg måste ta hand om nu

Användare över hela världen förlorade kontakten med Facebooks olika plattformar, däribland tjänsten med samma namn, samt Instagram och Whatsapp, under sju timmar på eftermiddagen och kvällen på måndagen svenskt tid.

Teknikmiss sänkte Facebook

Facebook förklarar avbrotten med försök att ändra inställningar i ett antal routrar som koordinerar trafiken mellan Facebookservrar. Det ledde till en snöbollseffekt som fick till följd att plattformarna stängdes ned.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer