Facebook har släppt sitt fristående vr-headset Oculus Go

2018-05-02 10:03  
Foto: Facebook

Äntligen finns ett headset som varken kräver dator, mobil eller spelkonsol för att visa virtuell verklighet - och det har en ganska snäll prislapp.

De vr-headset som finns att köpa i dag kräver antingen en dator, en mobil eller ett tv-spel för att fungera. Men nu är tekniken för fristående headset redo för marknaden.

Igår lanserade Facebook officiellt sitt nya vr-headset Oculus Go som för en relativt billig penning ger en vr-upplevelse fri från sladdar och mobiler. En instegsenhet som ska göra det enkelt att ge sig in i vr-världen utan att behöva krångla med kringutrustning eller kraftfulla datorer.

Oculus Go släpps i två utförande med 32 eller 64 gigabytes internminne. De kostar 219 respektive 269 euro att köpa och skicka till Sverige, alltså från dryga 2 300 kronor. De första enheterna ska levereras i början av maj.

I paketet finns förutom ett headset också en handkontroll, en laddare och en adapter för att kunna ha glasögon på sig under headsettet.

Headsettet har en LCD-skärm på 5,5 tum med en upplösning på 2560 x 1440 (1280 x 1440 per öga), och ett batteri som klarar runt två timmars spelande eller 2,5 timmars filmvisning. Vid lanseringen finns över 1 000 spel, vr-upplevelser och filmer att ladda ned till Oculus Go.

Simon Campanello

Mer om: VR Oculus VR

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer