Få ditt hem att växa à la Kalle Anka

2010-08-31 14:19  

En soffa som blir en våningssäng. En dubbelsäng som försvinner in i väggen och ersätts av ett badrum. Det är rena Disneyfilmen, men på riktigt.

Kan det vara husvagnen som Kalle, Musse och Långben tar ut för en sväng varje julafton som har inspirerat den italienska möbeltillverkaren Clei till att ta fram sin platssparande produktlinje? Eller kanske Transformers?

Alldeles oavsett är det häpnadsväckande att se möblerna förvandlas och inse hur stor en liten lägenhet skulle kunna bli. Resource Furniture marknadsför möblerna i USA och visar upp ett flertal av dem i videon. En personlig favorit är skrivborden 0:55 och 3:07 in i filmen som fälls undan utan att det du har på skrivbordet påverkas.

En annan problemlösare av rang är arkitekten Gary Chang, som har förvandlat sin etta på 32 kvadrat i Hongkong till en 24-rummare. Magin börjar efter 1:45.

Julius Lidar

Mer om: Möbler

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer