Etta på diskussionstoppen: förnybar elproduktion

2017-12-30 16:55  

Här är artiklarna som har fått igång mest diskussioner bland Ny Tekniks läsare. Ämnen: förnybar energi, ellastbilar och kärnavfall.

Hur ser vägen ut till 100 procent förnybar elproduktion, och hur mycket kostar omställningen? En artikel om hur det ska gå till att nå regeringens mål på helt förnybar el 2040 blev den mest kommenterade på nyteknik.se mätt under årets tre sista månader.

Artikeln med rubriken ”Här är priset för 100 procent förnybar el” fick sammanlagt 444 kommentarer. En stor utbyggnad av sol-, vind- och vattenkraft i Sverige väcker reaktioner av olika slag.

En läsare skrev: ”Jag är aktiv skogsägare och jägare och flyger ibland över Mellansverige där jag har min skogsfastighet och kan inte direkt se att det vimlar av vindkraftverk.”

En annan läsare svarade: ”Rekommenderar ett besök i Markbygden utanför Piteå. Där kan man med egna ögon se 'miljövänligheten' hos storskalig modern vindkraft. Enbart med det relativt fåtal snurror som redan står där är mycket stora arealer i princip genomexploaterade. 1101 kraftverk är planerade!”

Ett ämne som ofta lockar många att kommentera är kärnkraft. På andra plats på listan över mest kommenterat är artikeln ”Lång väg kvar till slutförvar av världens kärnbränsle” med 307 kommentarer.

På tredje plats finns en artikel som också var en av hela årets mest lästa artiklar, och samlar flera av de ämnen som Ny Tekniks läsare är mest intresserade av: elfordon, deras batterier och utvecklingen inom tunga fordon.

Artikeln ”Scania om Tesla semi: Jättebra för att transportera chipspåsar” fick 294 kommentarer.

 

Tio mest kommenterade artiklarna:

1. Här är priset för 100 procent förnybar el

2. Lång väg kvar till slutförvar för världens kärnbränsle

3. Scania om Tesla semi: "Jättebra för att transportera chipspåsar"

4. 15 000 forskare varnar mänskligheten: "Det är ett uppenbart problem"

5. Svensk reaktor snuvad på miljardinvestering

6. Kritiken: Stora osäkerheter i hanteringen av kärnavfall

7. Norrländska huset drivs av solenergi

8. Nya batterierna: 6 minuters laddning ger 32 mil

9. Här är solelens mörka baksida

10. Njord Lawfirm om kravbreven: Kommer att gå till domstol

 

Fotnot. Listan är baserad på de senaste 90 dagar, fram till 13 december. Webbtjästen Disqus, som Ny Teknik använder, har statistik som sträcker sig tre månader tillbaka i tiden när det gäller antal kommentarer.

Anna Orring

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer