Ett enda kreditkort <br/>i stället för flera

2010-09-15 11:30  

Ett nytt kreditkort är kopplat till flera olika konton. Ett annat döljer kontonumret och gör kortet stöldsäkert.

Många har plånboken fylld med olika kreditkort kopplade till olika bankkonton. Men i framtiden behövs bara ett. Det är förhoppningen hos det amerikanska Dynamics Inc. Företaget har utvecklat en ny typ av kreditkort som kan vara kopplade till olika konton. På konferensen Demo Fall 2010 i Kalifornien demonstrerades ett kort med två olika konton. I en Youtubevideo därifrån visar företagets vd Jeffrey Mullen hur man växlar mellan kontona med ett knapptryck. Samtidigt skrivs ny data som korresponderar till det valda kontot in i magnetremsan på kortets baksida.

Enligt en pressrelease följer kortet standarden för magnetremsor vilket gör att kortet kan användas i stort sett alla existerande kortläsare.

Det nya kortet som döpts till Card 2.0 testas nu av olika finansinstitut och företaget säger att kortet inom kort tid kommer att finnas som en konsumentprodukt, skriver Cnet.

Ett annat kreditkort från Dynamics som visades på Demo Fall 2010 är inriktat på säkerhet. Delar av kontonumret har ersatts av ett teckenfönster. Där dyker de rätta siffrorna upp när en säkerhetskod knappas in. Först då skrivs rätt data in på kortets magnetremsa. Den som inte känner till den hemliga koden kan alltså inte använda kortet vare sig för nätköp eller i en kortläsare.

Jan Melin

Mer om: Betalkort

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer