Elon Musk: Boring Companys första tunnel snart klar

2018-10-22 11:30  

Innan året är slut öppnar Boring Company sin första tunnel, meddelar grundaren Elon Musk.

Boring Companys första tunnel öppnar den 10 december. Det meddelade bolagets grundare och vd Elon Musk på Twitter på söndagen. Det bör sannolikt handla om den tunnel som byggs under Los Angeles.

Affärsidén bakom Elon Musks Boring Company är i teorin rätt enkel: för att göra något åt trafikkaoset på vägarna behöver man bygga ett stort nätverk av tunnlar under marken. Men det är betydligt mer komplicerat och kostsamt att göra verklighet av drömmen.

För att dra ner på kostnaderna har Boring Company utformat en tunnel där fordon placeras på stabiliserande elektriska skidor. Därmed ska bilar och kollektivtrafik snabbt kunna ta sig fram i tunnlar som är betydligt smalare, och därmed billigare, än dagens varianter.

Läs mer: Så här ser Elon Musks tunnel i Los Angeles ut

Elon Musks vision är att tunnelsystemet ska möjliggöra betydligt snabbare transporter mellan städer, med hastigheter upp till drygt 240 kilometer i timmen. De ska även kunna användas för höghastighetstågen i transportsystemet Hyperloop.

Ania Obminska

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer