Elon Musk antyder att nya superbilen ska kunna flyga

2017-11-20 13:08  
Teslas vd Elon Musk har högt flygande planer för sin Roadster. Foto: TT / Tesla

I fredags presenterade Tesla sin nya Roadster. Nu hintar Elon Musk om att den – möjligen – ska kunna flyga.

Mot slutet av presentationen för lastbilen Tesla semi bjöd Elon Musk på en överraskning. Ut från en av vagnarna rullade en Roadster ut.

Det ska bli den snabbaste produktionsbilen i världen, sa Musk inför en häpen publik – från 0 till 60 miles i timmen (0-96 kilometer i timmen) på 1,9 sekunder.

Och då är det sedan länge stapelvara på nätet med videosnuttar där Teslas större bilar Model S och X kör ifrån supersportbilar som Ferrari och Lamborghini.

Musk vill få Tesla Roadster att flyga

Batteriet förbluffar också: upp till 200 kilowattimmar. Det är fem gånger så mycket som Nissans just presenterade Leaf – och dubbelt så stort som de största kraftkällorna i Model S och X.

Hur tar man den här tekniken vidare? Man försöker få den att flyga.

Elon Musk hintar alltså om att en flygande Roadster är möjligt. Och att det ”bara” är en fråga om säkerhet.

Med eller utan raketmotor, Musk har några år på sig att lösa alla aspekter med raketmotorer. De första bilarna ska nämligen stå redo för leverans år 2020.

Viktor Krylmark

Mer om: Tesla Elon Musk

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer