Egypten twittrar <br/>från telefonen

2011-02-01 12:03  

För att rapporter från Egypten ska nå ut har Google skapat en tjänst där ett telefonsamtal förvandlas till ett meddelande på Twitter.

Sociala tjänster som Facebook och Twitter var viktiga kommunikationsvägar i början av upproret i Egypten. Men sedan internettrafiken stängdes av har kommunikationen inom landet och med omvärlden försvårats.

Men nu har Google skapat en tjänst där ett telefonsamtal omvandlas till ett meddelande på Twitter. En service som inte kräver någon koppling till internet inom Egypten.

Via tre telefonnummer kan vem som helst läsa in ett meddelande som direkt aviseras på Twitter. Ett klick på meddelande länkar sedan vidare till en sajt där det som telefonerats in kan avlyssnas.

Den som inte har tillgång till internet kan avlyssna det som pratats in genom att ringa samma nummer som används för att lämna ett meddelande.

Vid sidan av personal från Google har även ingenjörer hos Twitter och företaget Say Now arbetet med att snabbt bygga upp den nya tjänsten.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer