Efter förseningarna – nu har Tesla börjat producera sina soltak

2018-01-10 10:41  

Produktionen med Teslas solcellspannor är nu igång, efter stora förseningar.

Det har varit stora förseningar, men nu tycks det vara på gång. Tesla har börjat producera sina solcellstakplattor, uppger Reuters.

Elon Musks företag, som ju inte bara tillverkar bilar, uppges också ha påbörjat processen med att kontakta personer i USA som lagt en deposition för installation av takplattorna.

Förbeställningarna på Teslas soltak började trilla i maj förra året. Kunder betalade då 1000 dollar i deposition. Planen var att installationerna skulle börja några månader senare, under sommaren. Men nu verkar alltså Tesla vara på banan igen, och tanken är att taken ska installeras de närmaste månaderna.

Läs mer: Här är solelens mörka baksida

Enligt Tesla kommer solcellstaken att kosta mindre än ett ”vanligt” tak. Priset på Tesla-taken ligger runt 21,85 dollar per kvadratfot. I svenska kronor blir det drygt 2000 kronor per kvadratmeter. Ett ”vanligt” tak ligger på cirka 24,50 dollar per kvadratfot.

Plattorna ser ut som ett vanligt tak och är enligt Tesla ett fullgott alternativ till klassiska solpaneler.

Tidigare har Tesla aviserat en internationell expansion för solcellspannorna 2018. Men med tanke på förseningarna i USA så kanske man kan anta att även de internationella planerna försenats.

Med sitt nya tak lovar Tesla att det kommer med garanti för hela husets livstid, alternativt ”för evigt”.

Viktor Krylmark

Mer om: Tesla Solceller

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer