Efter dundersuccén: Här är Nintendo Switch Lite

2019-07-10 15:25  
Efter månader av rykten - nu har Nintendo lanserat miniversionen av spelsuccén Nintedo Switch. Foto: Press

Den japanska speljätten har precis premiärvisat miniversionen av den populära konsolen Nintendo Switch.

Redan förra året började det florera ihärdiga rykten om att Nintendo i hemlighet höll på att utveckla en något mindre och billgare version av den handhållna spelmaskinen Nintendo Switch.

Dessa rykten visade sig stämma. I dag onsdag premiärvisade spelföretaget sin nya spelmaskin, döpt till "Nintendo Switch Lite".

Läs mer: Då kommer Google Stadia till Sverige - och så högt blir priset

Skärmen på Lite-versionen av Switch är på 5,5 tum, vilket gör den något mindre än den första Switch-konsolen, som mäter 6,2 tum. Konsolen har dessutom stöd för wifi, Bluetooth och NFC, samt ett inbyggt gyro.

Nintendo utlovar bättre battertid

En av fördelarna med det mindre formatet, enligt Nintedo, är en "något bättre batteritid".

Men hur mycket bättre batteritiden kommer att vara jämfört med första Nintedo Switch är så länge ett mystierium, eftersom Nintendo inte har släppt några officiella siffror för detta.

Läs mer: Svensk design bakom spelkonsolen ingen såg komma

Enligt Nintendo kommer alla spel som i dag går att spela i handhållet läge med Nintedo Switch också att funka på den nya mini-konsolen.

Tråkigt nog kommer titlar som drar nytta av IR- och rörelsensorer samt den så kallade hd rumble-funktionen i kontrollerna till original-Switch inte gå att spela på kommande Nintendo Switch Lite.

Kan inte anslutas till tv:n

Till skillnad från den första Nintendo Switch kommer kontrollerna till nya Switch Lite inte gå att ta loss från konsolen. Nintendo Switch Lite går dessutom inte heller att ansluta till en tv-apparat, skriver The Verge.

Nintendo Switch släpptes 2017, och har till dags dato sålts i 35 miljoner exemplar.

Nya Nintendo Switch Lite släpps 20 september, med en prislapp på 2.500 kronor.

Kalle Wiklund

Mer om: Nintendo

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer