Dragspelsversion av folkabussen

2012-02-13 15:36  

Ett utdragbart bakparti ger extra utrymme i campingbilen.

När hippiegängen hade för vana att dra till Indien på 70-talet var folkabussen det självklara valet. Men det var trångt om sovutrymme i bilen. Hade den här modellen funnits hade många ören kunnat sparats in på minskade hotellkostnader.

Det handlar om Volkswagens Transporter som byggs om av ett brittiskt företag som kallar sin skapelse Doubleback. Hela akterpartiet är utdragbart vilket förlänger bilen med två meter. I det nya utrymmet finns plats för upp till tre sovplatser.

Enligt företaget är det här den första seriösa innovationen på marknaden sedan det uppfällbara taket lanserades för campingbilar för 30 år sedan.

Idén har emellertid presenterats tidigare. 2008 visade Nissan upp en liknande konceptbil. Men enligt brittiska sajten Autoblog kommersialiserades aldrig den.

Den nya Doubleback kostar i Storbritannien 578 000 kronor. Det är ungefär 260 000 kronor mer än vad den VW-buss kostar som är basen för den nya bilen.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer