Domstol ser astrologi som vetenskap

2011-02-04 12:32  
Så här kan ett horoskop se ut.

En indisk domstol hävdar att astrologi är en ”betrodd vetenskap” sedan 4 000 år.

Den indiska delstaten Maharashtras högsta domstol i Bombay har slagit fast att astrologi är en vetenskap. Detta som ett svar på en begäran om att exempelvis reklam för astrologisk verksamhet skulle förbjudas.

I kravet till domstolen, från organisationen Janhit Manch, sägs att ”Astrologi och andra former av magi som praktiseras av så kallade gurus och heliga män inte är något annat än exploatering av människor”, skriver nyhetsbyrån DNA India.

I sin 100-sidiga inlaga till domstolen lyfter Janhit Manch bland annat fram exempel på när astrologiska förutsägelser inte slagit in. Exempelvis att Indira Gandhi mördades och att Charan Singh blev premiärminister.

Men domstolen hävdar att det till och med finns ett tidigare utslag från Indiens högsta domstol som säger att astrologi är en vetenskap.

Domstolen påpekar även att astrologi är ett ämne som lärs ut på många universitet i Indien och betraktas som en ”betrodd vetenskap” sedan 4 000 år.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer