Domedagen uteblev – men kan ske i oktober?

2017-09-26 11:23  
Domedagen uppskjuten enligt David Meade. Foto: IBL

David Meade påstod att jorden skulle gå under den 23 september. Så blev det inte. Nu har numerologen hittat ett nytt domedagsdatum.

Den kristna numerologen David Meade var säker. Domedagen var nära, jorden skulle gå under och allt skulle ske den 23 september 2017. Det visade sig att han hade fel, ingenting har hänt.

Det hela tog fart när en intervju med Meade i samband med solförmörkelsen började spridas på Youtube. Han sade i den att det hela var början på slutet, skriver Telegraph.

Undergångsteoretikern hävdade att Nibiru, även känd som Planet X, skulle kollidera med jorden. Det fanns ett problem med den teorin, enligt Nasa existerar inte den påstådda planeten.

Läs mer:

Läs mer: Därför tror du att världen håller på att gå under

Är allt lugnt nu då? Inte riktigt, David Meade är envis och hävdar nu i efterhand att domedagen i stället väntar i oktober. Närmare bestämt kommer "den riktiga smärtan" att börja den 21 oktober, alltså nästan en månad senare än vad Meade först påstod.

– Inget kommer att hända i september. Det är däremot möjligt att vi i slutet av oktober kan gå in i en sju år lång period av svårt lidande, följt av ett millennium av fred, säger Meade till Sunday Express enligt IBTimes.

Det här är inte första gången som en domedagsteoretiker hävdar att Nibiru kommer att förstöra jorden. Nasa säger att första gången det hände var 2003.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer