Doktoranden gillar kul ljud

2009-01-23 15:37  

Ett nytt kul instrument har sett dagens ljus. Det är doktoranden Peter Bennett vid Queens University i Belfast som har konstruerat "Beatbearing". Filmen på hans trummaskin har setts av över en miljon Youtubetittare.

I grunden är det en rytmsequencer kopplad till en vanlig trummaskin. Men spelbordet av plexiglas och kullager har lett till ett helt nytt sätt att spela. Istället för tangenttryckningar eller musklick används stora kullagerkulor som flyttas mellan hålen i det perforerade spelbordet.

Det nya rytminstrumentet är en del av Peter Bennetts doktorandforskning i ”handgripliga gränssnitt”.

- Jag kom på idén när en av mina kollegor glömt några kullagerkulor i labbet och jag funderade om det gick att göra musik av dem, säger han.

Många har hört av sig till Peter Bennet för att få köpa en ”Beatbearing”, men han har inga planer på att sälja dem. Istället rekommenderar han intresserade att bygga ett eget spelbord.

Anders Wallerius

Mer om: Ljud Kullager

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer