DNS-haveri sänkte Slack – ligger nere för många användare

2021-10-01 08:51  
Foto: Ashley Landis/AP/TT

Populära Slack drabbades av tekniska problem under torsdagen. På fredag morgon hade fortfarande många användare problem att använda tjänsten.

Kommunikationsverktyget Slack har växt snabbt och blivit till ett viktigt jobbverktyg på många arbetsplatser. På torsdagskvällen drabbades tjänsten av tekniska problem som gjorde att många användare plötsligt fick det svårt att använda tjänsten.

Ligger nere för svenska användare

Vid 08-tiden på fredagsmorgonen låg Slack fortfarande nere för många svenska användare.

Läs mer: Lista: Här är 21 spel du inte får missa i år (till Playstation, Xbox och Nintendo)

Redan under torsdagskvällen gick Slack ut med att tjänsten inte har utsatts för en attack – istället är bekymren kopplade till DNS-problem. Domännamnssystemet, DNS, används bland annat för att översätta domännamn till ip-adresser. Exempelvis kan domännamnet nyteknik.se översättas till ip-adressen 52.208.207.74.

Så får du Slacka att fungera

DNS-strulet ska vara åtgärdat, men problemen kan kvarstå eftersom DNS-adresser cachas i näten och alltså kan ligga kvar hos användarna ett tag.

Detta går dock att åtgärda genom att manuellt gå in i datorns eller mobilens nätverksinställningar, och ändra DNS till 8.8.4.4. eller 8.8.8.8, skriver The Verge.

Kalle Wiklund

Mer om: Slack Chatt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer