Det här kan Apple visa upp på Iphone 13-lanseringen

2021-09-13 13:01  

Räkna med fyra nya mobiltelefoner, nya Apple Watch och kanske en uppdatering av Airpods. Under hösten väntas dessutom nya modeller av Ipad och Macbook Pro.

Vad?  

Den 14 september klockan 19.00 sänder Apple ett lanseringsevent med undertiteln ”California streaming”. Eventet går att följa via Apple TV eller Youtube, och vi på Ny Teknik kommer att livebevaka sändningen här på nyteknik.se

Efter att ha gått igenom de rykten och läckor som cirkulerat innan lanseringen kan vi börja räkna ut vad vi kommer att få se, och vad vi inte kommer att få se.

Det här kommer vi garanterat att få se 

Iphone 13  

På Apples årliga höstevent är det alltid Iphone som står i fokus. Tack vare en myriad av läckor kan vi med ganska stor säkerhet säga att årets serie heter Iphone 13, och att det kommer att släppas fyra nya telefoner: Iphone 13 (6,1 "), Iphone 13 Mini (5,4"), Iphone 13 Pro (6,1") och Iphone 13 Pro Max (6,7"). 

Pro-modellerna ryktas få lagringskapacitet upp till 1TB, enligt Ming-Chi Kuo. Dessutom väntas den vanliga förbättringen av prestanda och kamera. Sensorpanelen på framskärmen ryktas minska något, och till nästa års Iphone 14 sägs den komma att försvinna helt.

För mer information om Iphone 13, följ länken nedan.

Läs mer: Allt vi vet om Iphone 13 – som släpps 2021

Apple Watch 7 

Årets upplaga av Apple Watch kommer troligen att få en "dramatisk designförändring", enligt analytiker Ming-Chi Kuo, skriver 9to5Mac. Teorin är att Apple kommer att hämta den mer platta och kantiga designspråket från Iphone 12-serien. Apple Watch 7 tros även få bättre batteritid, högre upplösning på skärmen och eventuellt en inbyggd blodsockermätare. 

Läs mer: Tio år utan Steve Jobs – så har Apple erövrat tronen

Det här kommer vi kanske att få se 

Airpods 3 

Allt pekar på att Apple är på väg att uppdatera sina storsäljande trådlösa hörlurar, med en design som påminner mer om Airpods Pro. Men analytikerna är lite oeniga om lanseringen kommer att ske under Iphone-lanseringen, eller om de släpps senare under hösten.

Läs mer: Uppgifter: Då släpps Airpods 3

Det här kan Apple lansera senare i höst 

Ipad Mini 6 och Ipad 9 

Apple har redan uppdaterat merparten av sitt Ipad-utbud i år, men basmodellen och minstingen väntar på att fräschas upp. I båda fallen blir det troligen en ny design med tunnare plattor som har lite mindre skärmkanter, enligt Bloomberg.

Läs mer: Test: Imac (2021) – ”Färgglad och fantastisk – men inte en Imac för alla”

Macbook Pro 14" och M1X  

Förra året lanserade Apple sin egen systemkrets M1, och nu väntar vi på uppföljaren. Flera analytiker tippar på ett lanseringsevent i oktober eller november där M1X visas upp tillsammans med uppfräschade Macbook Pro-modeller.  

Förmodligen slopas Macbook Pro 13 för en ny Macbook Pro 14, på samma sätt som Macbook Pro 16 ersatt Macbook Pro 15.  

En tidigare läcka indikerar också att Apples egendesignade chip nu får stöd för 64 GB arbetsminne, och att datorerna får delvis ny design. Kanske kommer Apple att tänka om gällande det begränsade utbudet av portar på datorerna. Nya Macbook Pro-modeller kan komma med gamla godingar som en magsafe-laddare, en hdmi-port och en sd-kortläsare, enligt Bloomberg.  

Simon Campanello

Mer om: Apple Iphone 13

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer