Det här kan Apple visa på sitt Iphone 14-event Far Out

2022-09-06 15:40  
Foto: Unsplash

Vi räknar med att få se fyra nya Iphone-modeller, tre nya Apple Watch och kanske en ny version av Airpods Pro. Men nya Ipad och Mac dröjer till oktober.

Den 7 september klockan 19.00 sparkar Apple igång sin årliga Iphone-lansering. Den här gången kallar de eventet för Far out. Du kan följa lanseringen live på Youtube eller Apple TV.

I vanlig ordning har rykten och läckor redan florerat i flera månader, så vi har ganska goda aningar om vad som kommer att lanseras – men ibland blir det ju en överraskning eller två!

Läs mer: Det här vet vi om Iphone 14 – släpps 2022

Iphone 14

Allt tyder på att Apple återigen kommer att lansera fyra olika Iphone-modeller, men den här gången skiljer de sig lite mer åt än vanligt.

Du kan läsa en mer noggrann sammanfattning av alla läckor kring Iphone 14 här, men i korta drag tror vi att årets uppställning kommer att se ut som följer.

Basmodellen Iphone 14 med en skärm på 6,1 tum får sällskap av en 6,7-tumsmodell som kan få ett namn i stil med Iphone 14 Plus eller Iphone 14 Max. Det betyder att Iphone Mini-serien lagts på is.

Pro-serien kommer troligen att få den största uppdateringen. Det ryktas bli en Iphone 14 Pro med 6,1-tumsskärm och en Pro Max på 6,7 tum. De sägs bli de enda modellerna med den senaste systemkretsen, som vi gissar kommer att kallas Apple A16.

Pro-modellerna sägs också överge designen med en sensorpanel högst upp på skärmen. Det ryktas att de istället ska få utskärningar i skärmen för selfiekamera och ansiktsigenkänning, precis som de flesta Android-telefoner har i dag.

Läs mer: Ios 16 ska ge nytt liv åt din Iphone

Apple Watch Series 8

Sedan i våras finns uppgifter om att Apple kommer att lansera tre olika Apple Watch-modeller i höst.

Flaggskeppet blir Series 8 som sägs få termometer, bättre batteritid och den nya systemkretsen Apple S8. Den får sällskap av en ny version av Apple Watch SE, som även den sägs få den nya systemkretsen, men i övrigt inte verkar bjuda på några större nyheter.

Däremot finns det rykten om en Apple Watch Pro, som kan få större display och bättre tålighet.

Läs mer: Test: Bang & Olufsen Beosound Level – ”Musik blir kul och vacker”

Airpods Pro

Den sista lanseringen vi tror kommer att ske under eventet är nästa generation av de trådlösa hörlurarna Airpods Pro.

Det ryktas både om en ny design som ska likna Beats Fit Pro, bättre ljudkvalitet och självanpassande brusreducering.

Läs mer: Rykten: Så blir nya Airpods Pro 2

Något mer?

Om Apple har one more thing i rockärmen återstår att se, men mer troligt är att företaget kommer att hålla ytterligare ett lanseringsevent i oktober. Då räknar vi med att få se nya modeller av Ipad och diverse Mac-datorer.

Simon Campanello

Mer om: Apple Iphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer