Det blev en Ipad mini

2012-10-24 08:50  
Miniversionen av Ipad är 23 procent tunnare och väger ungefär hälften så mycket som den större versionen. Foto: Apple

Ryktena om Ipad mini visade sig i stort sett stämma när Apple presenterade sin nya surfplatta.

Till slut presenterades den. Miniversionen av surfplattan Ipad som det gått rykten om sedan länge.

Vid ett mediaevenemang i San Fransisco visade Apples Phil Schiller upp företagets nya produkt som till och med fått samma namn som ryktena sagt.

Miniversionen har samma processor som Ipad 2 och bildskärmen på 7,9 tum visar lika många pixlar (1024 x 768) vilket gör att alla Ipadappar även kan köras på miniversionen.

Måtten på den nya plattan är 200 mm x 138 mm x 7,2 mm och vikten omkring 310 gram.

Miniversionen finns i två olika grundversioner där den ena har wifi och den andra även kan kopplas upp via mobilnätet. Båda dessa modeller kan fås med 16, 32 eller 64 GB lagringsminne.

Säljstart i Sverige blir i början av november men då släpps bara wifi-versionen. Lite senare kommer även mobilversionen hit.

Priset för den billigaste plattan med wifi och 16 GB minne blir i Sverige 3 000 kronor och den dyraste med wifi, mobilanslutning och 64 GB lagringsminne ska kosta 5 800 kronor.

Jan Melin

Mer om: Ipad Surfplatta

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer