Populärteknik

Det är roligast under ytan

Undervattensäventyret måste förevigas. Med masken Explorer från Liquid Image som har en integrerad kamera på fem megapixel har du händerna fria samtidigt som du tar bilder eller filmar. Klarar djup ner till fem meter. Pris: 2 300 kronor.
Vattenskidor är för folk på ytan. Under vattnet glider man i stället runt med den styrbara vingen Subwing som är avsedd att dras med en lina från en båt i ett par knops fart. De två vinghalvorna kan vridas oberoende av varandra. Pris: Från 2 000 kronor.
Om man ska vara hela dagen under vattnet kan det vara skönt med lite draghjälp på utflykten. Undervattensmoppen SAV-7 från Tusa tar dig fram med drygt två knops fart och orkar ett par timmar på en laddning. Klarar djup ner till 70 meter. Pris: Från cirka 20 000 kronor.
Dags att komma i form! Underwater Pogo Stick är en hoppstylta för simbassänger. I stället för fjäder har den en vattenfylld gummiboll att studsa på. Tyngdlösheten under vattnet gör både botten och väggar till roliga ytor för skutt. Pris: 400 kronor.
För att träna optimalt under vatten behöver du koll på pulsen. Pulsmätaren Aquapulse från Finis fästs på öronloben och detekterar hjärtslagen i blodflödet med en infraröd sensor. Pulsvärdet läses upp med jämna mellanrum och skickas till innerörat via akustisk benledning. Pris: 800 kronor.
När du tar en kort paus ovanför ytan kan du ha fortsatt koll under vattnet med den fjärrstyrda undervattenskameran Hydroview Sport Remote. Spela in video och följ med i realtid i en ansluten bärbar dator eller Ipad. Kabeln mäter 45 meter. Pris: Från 50 000 kronor.

MACKAPÄRER. Det blir ingen riktig sommar utan undervattensäventyr. Och leksaker som funkar under vatten finns det gott om. Mats Lewan tar en titt under ytan.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här