Den här bisarra roboten kan vara den perfekta katten

2017-10-05 13:50  
Foto: qoobo

Tänk dig en katt, utan allt det jobbiga. Låter det bra? Då kanske Qoobo är något för dig.

Qoobo kan vara den perfekta katten. Den är mjuk och lyhörd. Den kommer aldrig att repa dina möbler, eller lämna dig. Den är också en robot, skriver Cnet.

Rent utseendemässigt skiljer den sig ganska mycket från en riktig katt. Den har inget huvud, inga ben eller klor. Kort sagt kan man säga att det är en ett kilo tung pälsboll med en svans som viftar.

När du klappar den fluffiga leksaken svarar den. Olika klappningar genererar olika typer av svansviftande och vibrationer, ja den vibrerar också.

Läs mer:

Läs mer: Se hur robotarmén arbetar på Kinas största lager

Men till skillnad från en riktig katt så är det du som bestämmer vad viftandet på svansen betyder. Teoretiskt sett kan man säga att ju mer du klappar desto mer svarar den, och desto bättre ska du känna dig.

Utvecklarna tror att djur som hund och katt har en helande kraft på människor, därför har man velat komma så nära ett riktigt djur man kan när det kommer till storlek, vikt och känsla. Men också hur roboten rör sig.

Namnet Qoobo är en sammansättning av det franska ordet för svans och robot. Den är framtagen av det japanska företaget Yukai Enginerring.

Visst, det är inte mycket mer än en pälskudde med en viftande svans, men tänk bara på alla pengar du ska spara på kattmat, kattsand och terapeut.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer