Deltas nya app kan spåra ditt bagage

2016-11-02 16:21  
Foto: Pixabay

Bagage som försvinner är en pina för resenärerna – och väldigt kostsamt för flygbolagen. Nu satsar flygjätten Delta på ett system som gör att resenärerna kan spåra sina resväskor med mobilen – i realtid.

4 miljarder dollar per år – så mycket kostar ersättningen av försvunnet bagage flygbolagen per år, visar en beräkning som Wall Street Journal har tagit fram.

För att minska den kostnaden lanserar flygbolaget nu en ny funktion i sin mobilapp som gör det möjligt för resenärer att få realtidsuppdateringar om var deras resväskor befinner sig.

Systemet bygger på rfid-teknik, som använder radiotaggar för att spåra exakt vilken tidpunkt som väskorna passerar genom olika delar av ett nät av skanners.

Tidigare tester visar att rfid-systemet som Delta använder har en träffsäkerhet på 99,85 procent när det gäller att skanna av var taggarna befinner sig, skriver affärstidningen Forbes.

Det nya systemet är en del av Deltas satsning få att förbättra hanteringen av resenärernas bagage. I en kampanj som pågått sedan förra året lovar Delta att resenärerna ska få sitt bagage inom 20 minuter efter ankomst.

Resenärer som behöver vänta längre än så ersätts med 2500 så kallade frequent flier-poäng – förutsatt att man anmäler förseningen till flygbolaget.

Det rfid-system som Delta använder för att kunna spåra bagaget finns för nuvarande på 85 flygplatser i USA.

Kalle Wiklund

Mer om: Appar Flygplan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer