Populärteknik

Därför vägrar makaronerna att koka

Men koka då, makaroner! Foto: Colourbox

TEKNIKFRÅGAN. Bubbelfördelning och gelatinisering. Ny Tekniks läsare förklarar varför makaronerna vägrar koka.

Publicerad

Läsarfråga:

Varje gång jag kokar makaroner, kokar jag upp vattnet med plattan ställd på 6 så det går rätt fort. När jag hällt i makaronerna så svalnar vattnet någon minut. När makaronerna blivit lika varma som vattnet så borde väl vattnet börja koka. Men det gör det inte utan bara sjuder. Varför då undrar jag?

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här