Därför har Oneplus byggt Snowbots – robotar som kastar snöbollar

2020-03-04 10:42  
En skymt av en Snowbot som Oneplus har byggt. Foto: Oneplus

Oneplus Snowbot är placerad i finska Lappland, och kan skjuta snöbollar i 193 km/h. Och det finns en anldning till att den är byggd.

Vissa företag tycker att det är en god idé att bygga ”eldkastare” för att skapa hajp. Andra anser snöbollsrobotar är vägen att gå. Så blev det för den kinesiska mobiltillverkaren Oneplus, som nu byggt en mystiska Snowbots.

Och det är ett kraftfulla sådana, Snowbots skjuter iväg snöbollar som når en hastighet om 193 km/h. Det låter ju rent livsfarligt. Och som tur är ska inte den här produkten nå marknaden.

Istället är de placerade i finska Lappland, och där står de i forskningens tjänst.

Läs mer: Nu kan alla utveckla nya trick för robothunden Spot

Även om ingen konsument kommer kunna köpa den – så kommer man i alla fall att kunna styra den, så länge man har en Oneplus 5g-telefon. Och där har vi det: 5g.

Oneplus har byggt robotarna för att konkretisera styrkan i 5g och dess anslutningsmöjligheter. Marknadsföringsjippot går ut på att Oneplus-användare med antingen kraftfullt wifi eller 5g ska fjärrstyra snöbollskastarna och tävla mot varandra. Det finns totalt fyra robotar, två på varje lag. Man ska helt enkelt skjuta snöbollar mot varandra och försöka undvika att själv bli träffad. Varje robot är laddad med 8 snöbollar och man får bara spela en gång.

Läs mer: Svettiga robothanden löser problemen med överhettning

Tävlingarna pågår mellan 9 och 12 mars. Befinner du dig inte i Lappland men ändå känner ett naggande behov av att se fyra robotar kasta snöbollar på varandra, ja du kan du följa livestreamen här.

Viktor Krylmark

Mer om: Oneplus Robotar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer