Då lanserar Apple sin streamingtjänst

2019-02-18 09:15  
Apples vd Tim Cook. Snart presenterar teknikjätten två nya digitala tjänster. Foto: TT

Apple kommer att visa upp sin Netflix-dödare och sin nya nyhetstjänst på ett event i vår, uppger källor.

Den 25 mars smäller det. Då kommer Apple att hålla ett event för att presentera två nya digitala tjänster som kan skaka om konkurrenterna, rapporterar Bloomberg. En rad Hollywood-kändisar ska redan ha bjudits in till tillställningen.

Att Apple är på väg att lansera sin egen streamingtjänst är en illa bevarad hemlighet. De senaste åren har företaget beställt en lång rad tv-serier som ska användas för att ta upp kampen mot konkurrenter som Netflix och Amazon Prime.

Läs mer: Snart kan Spotify radera gratiskonton med annonsblockerare

Tjänsten kommer att integreras i Apple TV och i appen med samma namn som finns till Iphone och Ipad. Enligt Bloomberg kommer visa program att vara gratis att kolla på, medan andra kräver ett abonnemang. Det ska även gå att betala extra för att lägga till serier och filmer från andra nätverk, som Showtime, Starz och Viacom.

Själva lanseringen av tv-tjänsten kommer att ske under april eller maj, uppger två anonyma källor för tv-kanalen CNBC.

Läs mer: Populära Iphone-apparna som spelar in din skärm i hemlighet

Den andra tjänsten vet vi mindre om innehållet i. Det är en betalversion av Apple News där du kan få tillgång till nyhetsartiklar från olika medier som anslutit sig till tjänsten. Med tanke på Apple News inte finns i Sverige ännu, kan det dröja innan tjänsten kommer hit.

Simon Campanello

Mer om: Apple Netflix

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer