Då kan du semestra på lyxhotellet som skjuts upp i rymden

2018-04-09 09:57  

En tolvdagarssemester för 80 miljoner kronor? Orion Span planerar världens första rymdhotell.

– I början av 2022 kommer vi ha turister, astronauter, forskning och tillverkning ombord på Aurora Station, säger Frank Bunger, chef för Orion Span.

SpaceX, Virgin Galactic och Blue Origin är några av bolagen som räknar med att inom kort börja erbjuda turistresor i rymden. I samtliga fall rör det sig om en väldigt begränsad tid man får där uppe – men för de som vill ha mer kommer det snart att finnas alternativ. I varje fall om man ska tro på nystartade Orion Span som under en rymdmässa avslöjade att de ska skjuta upp ett lyxhotell i rymden. 

Företaget planerar att marschera raskt – och att de ska ha hotellet på plats inom kort.

– Vi är stolta över att kunna berätta att Aurora Station, vårt första rymdsamhälle, kommer skjutas upp i slutet av 2021 som världens första lyxhotell i omlopp, säger Frank Bunger i ett blogginlägg på företagets hemsida

Dock kommer man inte ha några egna raketer utan planerar att förlita sig på att andra kan få upp kunderna i omlopp. I en intervju med SpaceNews räknar Bunger med att ha rikligt med gäster:

– Vi räknar med om det finns 18 000 som söker för att bli NASA-astronauter, så finns det en marknad med personer som vill känna hur det är att vara en astronaut. Vi säljer en autentisk upplevelse.

Frågan är dock hur många som har plånboksutrymmet att boka in sig. En tolvdagarsvistelse går loss på motsvarande 80 miljoner kronor.

Vr för autentisk upplevlese

Till sajten SpaceNews avslöjar Bunger även att rymdstationen är nyckelfärdig och kommer att skjutas upp i ett stycke.

Så vad kan hotellgästerna förvänta sig när man kommer? Exakt vad lyx betyder i rymden är inget som beskrivs i närmare detalj. Men under fliken Authentic Astronaut Experience skriver företaget:

När du anländer till Aurora Station via en partners rymdfarkost, så kommer du få ett varmt bemötande och en upplevelse utöver denna värld. Som en astronaut i träning på Aurora Station kommer du bidra till och direkt driva på vital rymdforskning samt uppleva vår holodeck – en vr-upplevlse i rymden som bara går att få ombord på Aurora Station.

Var 90:e minut gör vi en komplett rundning av jorden, vilket innebär att du kommer att få uppleva natt och dag över planeten hundratals gånger under din resa. Med massvis av möjligheter att fotografera din egen hemstad från rymden.

Osäker investering än så länge

Känner du dig sugen så har Orion Span börjat ta deposition om 670 000 kr på eventuella resor.

Men innan du loggar in på banken och kastar in en bokning – bör det dock nämnas att företaget är oprövat. I dagsläget har de sex anställda och ingen fabrik eller anläggning där de kan bygga sitt rymdhotell. Att de skulle få ordning på det hela – och skjuta upp det i rymden på tre-fyra år låter… optimistiskt.

 

Felix Björklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer