Corona stoppar Apple Watch-demos i butiker

2020-03-12 13:30  
Apple stoppar fysiska demonstrationer av prylar som Apple Watch. Foto: Peter Ottsjö

Teknikjätten vidtar åtgärder för att stävja corona-spridningen. En av dessa är att förbjuda butiksanställda att demonstrera Apple Watch och Airpods för kunder.

I kölvattnet av corona-utbrottet har flera stora tech-bolag infört olika restriktioner för att minska risken för smittspridning. Ett av dessa bolag är Apple, som bland annat har bett anställda i flera länder att jobba hemifrån.

Nu kommer nästa påbud från Cupertinoföretaget. Enligt Business Insider uppmanas nu anställda i Applebutiker att inte genomföra fysiska demonstrationer av produkter som Apple Watch och Airpod.

”En tidsbegränsad åtgärd”

Det framgår dock inte hur många Applebutiker världen över som omfattas av förbudet. Apples intention ska inte heller vara att ta bort den här typen av demonstrationer för alla framtid. Istället ska det röra sig om en tidsbegränsad åtgärd, skriver Business Insider.

Coronavirusets utbredning har redan gjort att Apple sålde en halv miljon färre telefoner i Kina under februari. Sjukdomen covid-19 har också fått företaget att uppdatera sina rengöringsrekommendationer för produkter som Iphone.

Ny Teknik söker Apple för en kommentar om produktionsdemonstrationer i Sverige.

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer